Preview k zápasu
út 16.1.2024 | Eva Šafranková

Zaberou Lvi po dvou prohrách v řadě? Doma přivítají Boleslav

Hradec v tomto týdnu čekají tři zápasy, ze kterých dva odehraje pod Bílou věží. První z nich je vložené 29. kolo, které se mělo původně hrát těsně před Vánocemi, ale kvůli tragické události v Praze bylo přesunuto právě do poloviny ledna. Lvi se střetnou s poslední Mladou Boleslaví, kterou doma naposledy zdolali 19. března 2022 v prvním čtvrtfinále, což chtějí změnit. Navíc by si neradi připsali třetí prohru za sebou. Utkání s Bruslaři startuje ve středu od 18:00.

FilipPyrochta
Sedmadvacetiletý ofenzivně laděný obránce je spjatý s Libercem, kde hokejově vyrůstal. Získal stříbro z MS do 18 let v roce 2014, druhé místo obsadil i v české nejvyšší soutěži v sezoně 2016/17. Sbíral zkušenosti také v americké AHL či ECHL. Před novým angažmá v Mladé Boleslavi si vyzkoušel finskou a švédskou ligu. V dresu Bruslařů je aktuálně druhým nejproduktivnějším hráčem.

Boleslav se stále nemůže odlepit ode dna tabulky

Mladá Boleslav se od začátku sezony trápí. Již třikrát zaznamenala sérii šesti neúspěchů, což mimo jiné způsobilo, že se pořád nachází na chvostu extraligové tabulky. Na předposlední Kladno sice ztrácí jediný bod, avšak má o dva zápasy více. Zelenobílí si vánoční svátky zpestřili dvěma výhrami, když si poradili s Kometou (3:1) a Karlovými Vary (4:1). Pak přišly na řadu čtyři porážky, ale Bruslařům se podařilo obrat úřadující mistry z Třince alespoň o dva body po výsledcích 2:3sn a 1:2p. Bodová šňůra jim pokračuje i nadále, protože v souboji tabulkových soupeřů přetlačili Kladno 4:3 po samostatných nájezdech a poté srovnali krok s druhými Pardubicemi, nakonec však padli 3:4 v prodloužení.

Tým ze středních Čech se může stále pyšnit výbornými početními výhodami, protože jeho úspěšnost využití je 27,35 %, což znamená druhé místo. Lépe je na tom pouze Dynamo. V čem je naopak nejhorší, to je opačná speciální formace. Ačkoliv patří mezi trojici nejméně vylučovaných celků, nemá ani 71% úspěšnost ubráněných oslabení. Mladoboleslavské trápení lze spatřit i v ofenzivě. Během 36 duelů vstřelili Bruslaři pouhých 73 gólů, vedoucí Pardubice jich mají na kontě téměř dvakrát více.

Na přelomu roku se v reakci na nepříznivou situaci v celku z města automobilů uskutečnilo pár změn. Z prvoligového Prostějova byl povolán Tomáš Pitule, jenž v Bruslařském klubu působil v sezoně 2012/13. Z brněnské Komety se na hostování vrátil bek Alex Lintuniemi, opačným směrem se pak vydal Zach Osburn. Nový impuls by měl také přinést mladý forvard Ondřej Rohlík, který má vyřízeno zatím měsíční hostování z Pardubic. Čelo týmové produktivity patří stále Róbertovi Lantošimu, zkušený hráč má na kontě rovných 30 kanadských bodů (14+16). Za ním se nachází Filip Pyrochta (3+16), jenž je tak nejproduktivnějším mladoboleslavským obráncem, ale dostává i v průměru nejvíce času na ledě za utkání (21:48), což ho dělá desátým nejvytěžovanějším hráčem v soutěži. O brankoviště se dělí bývalí hradečtí gólmani Jan Růžička (19 zápasů, úspěšnost 90,43 %, průměr 2,75) a Filip Novotný (22 zápasů, úspěšnost 89,84 %, průměr 3,12).

Praktické informace pro fanoušky

  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc. V prosinci klub pomáhal malému Jonatánkovi, podpora bude pokračovat i v úvodním měsíci roku 2024.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové lednové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Davidem Šťastným, informace z Kolína od Kryštofa Langa, příběh vedoucího mužstva Ladislava Součka, plakát Aleše Jergla a hromadu dalších zajímavých informací. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání