Aktuální zprávy z klubu
ne 21.1.2024 | Tomáš Kalas

OlfinCar hráč prosince: Aleš Jergl, Tomáš Pavelka, nebo Jordi Perret?

I v roce 2024 přichází oblíbená anketa OlfinCar hráč měsíce! Tentokrát se o vaše hlasy a možnost pokládání dotazů budou ucházet dva hokejisté, kteří byli již v poslední nominaci. Těmi jsou obránce Tomáš Pavelka a útočník Jordann Perret, nováčkem v letošním ročníku je pak křídelník Aleš Jergl.

AlešJergl
Bilance v prosinci:
7 zápasů
2 góly
2 asistence
+/- -2

Aleš Jergl – obávaný střelec v přesilových hrách

Odchovanec kroměřížského hokeje je již pevnou součástí hradecké kabiny. Na východě Čech bude v květnu již pět let. Letos se i kvůli zranění po pomalejším rozjezdu se dostává do tempa. Před prosincovou reprezentační přestávkou měl velký podíl na výhře 5:2 nad brněnskou Kometou. Nejprve ve 12. minutě zapsal druhou asistenci při gólu Tomáše Pavelky, posléze dal do úplného závěru utkání klid gólem do prázdné. Hned po pauze skóroval i v duelu proti Liberci, jeho netradiční oslava hraním na imaginární housle ale vítězná tentokrát nebyla.

Prosinec zakončil posléze trefou na třineckém ledě a dohromady čtyřmi kanadskými body zakončil rok 2023. Ceněn je devětadvacetiletý forvard především tvrdou střelou z kruhů v přesilových hrách, namátkou v loňském čtvrtfinále zakončením z první vystřelil výhru v třetím utkání série na ledě Liberce. V letošní sezoně se usadil na křídle druhé útočné formace, navíc získal roli asistenta kapitána i za svůj přínos nejenom na ledě.

TomášPavelka
Bilance v prosinci:
7 zápasů
1 gól
Radegast Index 7
+/- -1

Tomáš Pavelka – obránce, co se nebojí útočit

I Tomáš Pavelka je jednou z předsezonních akvizic hradeckého kádru. Vítkovický odchovanec byl u historického titulu Litvínova v sezoně 2014/15, kde nastupoval v jednom obranném páru s Filipem Pavlíkem. Těžko mohl tehdy někdo čekat, že se oba spoluhráči potkají na chvíli ve stejné kabině znovu, akorát na východě Čech. Pavelka mezitím působil ještě v pražské Spartě, kde patřil ke klíčovým hráčům v obraně. Zlomová pro něj byla sezona 2021/22, s 32 kanadskými body pomohl Pražanům ke stříbrné medaili a odešel do finské Raumy. Po jednom ročníku se ale vrátil zpět, a to do Hradce.

Ostravský rodák je ofenzivní bek a velmi často tak podporuje hradecký útok. Nemůže si stěžovat ani na herní vytížení, v utkání 33. kola proti karlovarské Energii například strávil na ledě čtyřiadvacet minut a pět sekund! Vždy pozitivně naladěný zadák skóroval za celý ročník dohromady čtyřikrát v přesilovkách, lépe už je na tom z týmu jenom o jednu trefu Oliver Okuliar. Celkově pak dosáhl jedenácti kanadských bodů v početních výhodách, v čemž mu patří taktéž druhé místo, to první má v rukách Jérémie Blain. Ze všech obránců je Pavelka druhý nejproduktivnější a má výborně našlápnuto na bodové překonání svého maxima ze Sparty.

JordannPerret
Bilance v prosinci:
7 zápasů
1 gól
1 asistence
+/- -2

Jordann Perret – rychlonohý útočník si drží důležité místo v sestavě

Třetím do party ucházející se o hlasy fanoušků je francouzský útočník Jordann Perret, jenž si v Hradci kroutí již pátou sezonu po přestupu z Pardubic. Podstatnou část loňského ročníku vynechal kvůli dlouhodobému zranění, jeho návrat do sestavy byl ale velkým přínosem, v play-off nevynechal jediný zápas a dopomohl k zisku stříbrné medaile. Perret navíc nechyběl ani ve francouzském výběru na mistrovství světa, kde odehrál tři zápasy.

Přes pozvolnější rozjezd se Perret dostal do extraligového tempa, v listopadu například zaznamenal sérii čtyř utkání, kde zapsal kanadský bod. V prosinci pak asistencí na gól Evana Jaspera dopomohl k výhře 5:2 nad Kometou, trefou v polovině 42. minuty pak dostal Hradec do vedení na ledě Třince, ačkoliv to na body nestačilo. V sestavě stále patří mezi nejrychlejší hráče týmu, kteří jsou velmi potřební při forčeku.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce prosince?

1.Tomáš Pavelka 37,03 %
2. Jordann Perret 36,78 %
3. Aleš Jergl 26,20 %