Ohlasy k zápasu
pá 15.9.2023 | Jan Brůna | Foto: Markéta Křížová

Alex Tamáši: Puk do vitríny mám připraven. Jak si užil debut?

Přišel, skóroval a zvítězil. Alex Tamáši dosud neměl zkušenost s českou extraligou, což už nyní neplatí. Slovenský forvard po vydařené přípravě naskočil při svém debutu na ledě Brna ve druhé letce a dvěma body přispěl k jasné výhře Hradce 4:0. Svým prvním ligovým zásahem zvyšoval na 2:0. Kam bude putovat onen puk? A pomohla nějak týmu vysoká výhra 7:0 nad Vídní?

Alexi, na úvod jste porazili Kometu jasně 4:0. Vypadá to, že jste si formu z přípravy přenesli i do ligy…
Je to fajn pro psychiku. Na své body jsem se vůbec nesoustředil, spíš jsem se snažil plnit pokyny trenéra a systémové věci. Myslím si, že body vyplynuly z naší systémové hry. V přípravě jsme doladili detaily, ale s chlapci se na ledě poznáme a jsem rád, že nám to tam padá.

Málokdo asi čekal takto jednostrannou záležitost. Jak se to stalo, že jste Brno přehráli rozdílem třídy?
Myslím si, že to vyplývá ze systému, který hrajeme. Snažíme se stále bruslit, napadat, tlačit se do brány a střílet ze všech pozic. Jen tak můžete dát gól, když to budete zkoušet.

Prvý z mnohých! 🚨

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 15. září 2023


Poslední přátelák s Vídní jste po dominanci ovládli 7:0. Překvapilo vás, že to i na úvod extraligy bylo dost jednoznačné?
Nelze to úplně porovnávat, byla tam týdenní přestávka a tento zápas byl náročnější, navíc mnohem více bolel. Ve třetí třetině jsme trochu mysleli i na čisté konto pro gólmana, ale nechtěli jsme jen bránit. Když se tým stáhne, často udělá drobné chyby a dostane gól.

Sám jste zapsal dva body za branku a asistenci. Z osobního hlediska můžete být tedy také spokojen.
Určitě, nepředstavoval jsem si ani v nejlepším snu, že by to mohlo takto dopadnout. Jsem rád, že jsem měl takovou premiéru, ale hlavně že jsme první zápas dotáhli do vítězného konce. Mám připraven puk do vitríny, dám si ho vedle toho z přípravy, se kterým jsem vstřelil první gól za Hradec. Tohle bude pro mě hodně drahé utkání, ale nevadí…

Po úvodním utkání je asi brzy na nějaké závěry, ale jak na vás při debutu zapůsobila extraliga?
Je to rychlejší liga než na Slovensku a řekl bych, že i systémově více propracovaná. Ale jak jste říkal, těžko hodnotit po prvním zápase. Uvidíme, jak budou hrát ostatní týmy.