Aktuální zprávy z klubu
pá 2.2.2018 | Jan Vavřina

Všech 33 lednových gólů patří Elle! Nyní skórujeme pro čtyřletou Janičku

Gólově hodně plodný měsíc mají za sebou hradečtí hokejisté, ti nasázeli do soupeřovy sítě celkem 33 gólů, které nejen příznivci Mountfieldu HK přeměnili na 33 tisíc korun pro tříletou Ellu! Charitativní projekt Skóruj pro... i nadále pomáhá a nejinak tomu bude také do konce sezóny, kdy budeme všichni společně skórovat a pomáhat čtyřleté Janičce Smolové.

Princip celé akce zůstává stejně jednoduchý: Každý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk si můžete za 1 000 Kč pořídit, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží na hráčích A-týmu (kolik dají v daném měsíci branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí). Platí přitom jednoduchá rovnice: jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným také kabina A-mužstva.

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdržíte čtyři vstupenky na stání na vybrané utkání Mountfieldu HK a také fotografii, na které budete s celým A-týmem! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

V lednu skórujeme pro Janičku Smolovou

Janička je čtyřletá velice pozitivní holčička. Chodí do bačetínské školky s asistentkou, miluje kolektiv dětí a je šťastná v prostředí blízkých lidí. Bohužel ještě není soběstačná: nechodí a nemluví. Od malička byla velmi klidné miminko. Když se ale s postupem času nevyvíjela podle fyziologických tabulek, rozhodli se rodiče oslovit lékaře v Hradci Králové. Janičce v té době bylo pět měsíců. Od té chvíle začalo kolečko návštěv u specialistů, kteří se snažili a stále snaží najít příčinu její hypotonie a hemisyndromu pomocí magnetické rezonance, EEG mozku a ultrazvuku mozku, genetických vyšetření a vyšetřeních na metabolické klinice.

Od pátého měsíce s rodiči stále intenzivně cvičí a dojíždí na různé terapie, lázeňské pobyty a rehabilitační pobyty, na které by rodina využila získané finanční prostředky. V současné době rodiče zařizují pro Janičku chodítko, aby podpořili její chuť k chození.

Projekt probíhá ve spolupráci se Střediskem rané péče Sluníčko a společností eSports.cz.