Aktuální zprávy z klubu
út 23.12.2014 | Tomáš Borovec

Dres vydražen, výtěžek předán do správných rukou – na dětskou onkologii

Hradečtí hokejisté potěšili několik dětských srdcí. Kapitán extraligového týmu Jiří Šimánek, Rudolf Červený a Bohumil Jank navštívili před vánočními svátky pacienty onkologie na dětském oddělení Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Hráči, které doprovázel také maskot Mounty, si s dětmi popovídali a předali jim drobné dárky.

Spolu s hokejisty přišel mezi nemocné děti také pan Libor Táglicht, který vydražil dres Collina Valcourta za částku 20 000 Kč. Celá částka, navýšena o dalších 20 tisíc korun, kterou mezi sebou vybrali samotní hokejisté A-týmu Mountfieldu HK, byla věnována právě hematologickému oddělení dětské kliniky. Peníze budou použity na jeho vybavení.

Důležitosti podobných aktivit si jsou vědomi také samotní hráči. „Jsme velice rádi, že můžeme alespoň tímto způsobem trochu pomoci dětem, které musejí bojovat mnohem větším způsobem než my na ledové ploše. Přístup paní docentky Chládkové i zdravotních sester k pacientům je opravdu nádherný a především díky nim jsme viděli v dětských očích radost i v tak nelehkých chvílích,“ říká po návštěvě v nemocnici Jiří Šimánek.

Finančního daru i samotné návštěvy si velice cenila i doc. MUDr. Ph.D. Jiřina Chládková. „Návštěva byla pro naše malé pacienty nesmírně příjemná a především povzbudivá. Každý takový stimul má pro děti velkou váhu, protože pozitivní myšlení je velice důležitým faktorem pro úspěšnou léčbu,“ říká docentka Chládková.

My přejeme všem pacientům, nejen na dětské onkologii v Hradci Králové, hlavně hodně, hodně zdraví.