Preview k zápasu
út 19.12.2023 | Daniel Krátký

Po reprezentační pauze přivítá Hradec Králové souboj šelem

Po reprezentační přestávce je extraligový kolotoč zpět v Hradci Králové, kde Mountfield HK přivítá dalšího ze soupeřů, se kterým se rve o nejlepší čtyřku. Souboje s Libercem bývají většinou plné zajímavých okamžiků a hlavně kvalitního hokeje. Bude tomu tak i čtyři dny před Štědrým dnem? Souboj Lvů s Tygry startuje ve středečních 18:00.

KellyKlíma
Útočník, jenž je pod smlouvou v Mountfieldu, hostuje v Liberci, kde dostává o trochu větší vytížení než během svého působení pod Bílou věží. Při poslední výhře v derby s Boleslaví pomohl Tygrům k výhře gólem a nahrávkou, poprvé tak zažil dvoubodový zápas v dresu Severočechů.

Tygři útočí na čtyřku

Liberec se od začátku sezony pod kormidlem trenéra Filipa Pešána pohybuje v horních patrech tabulky a je schopný bodovat a zdolávat i proti těm nejsilnějším extraligovým výběrům. Za zmínku stojí hlavně výhra na ledě silných Pardubic, kterou vystřelil v poslední minutě Tomáš Filippi. V poslední době ale Tygři podávají neúplně vyrovnané výkony. Po výhře v Pardubicích přišly čtyři porážky z pěti utkání, součástí byl i výprask 1:6 od Komety. Do pauzy ale šli Severočeši s cejchem dvou výher v řadě. Aktuálně se tak Tygři nacházejí se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů na šestém místě.

Jestliže v nějaké týmové statistice Liberec opravdu dominuje, tak jsou to vhazování. V nich je totiž s více než 56% úspěšností nejlepším extraligovým týmem. Podobně tomu je již několik let. V přesilovkách a oslabeních patří Severočeši spíše k extraligovému podprůměru s pořadím na 11. místě a 13. místě. Celkově ale Tygři dávají hodně branek – v této statistice jsou svěřenci Filipa Pešána druzí za suverénem z Pardubic s 87 nasázenými brankami.

Před sezonou by si asi každý tipnul, že Tomáš Filippi bude tahounem Liberce. Ale asi nikdo by nevěřil, že z něj bude nejproduktivnější hráč celé soutěže. Liberecký útočník je totiž zatím nesmírně produktivní a má na kontě 32 bodů (12+20) ve osmadvaceti střetnutích. Podobně nečekanou jedničkou libereckých Tygrů je Daniel Král, který ještě loni hájil barvy liberecké juniorky. A nyní už má dvacetiletý brankář za sebou osmnáct extraligových startů, ze kterých vyválčil osm výher. Kvůli nemoci kolegy Dávida Hrenáka doplnil prostor mezi tyčemi Lukáš Pařík, jenž v poslední době také dostává prostor. Kdo se představí proti Hradci?

Praktické informace pro fanoušky

Proti Liberci o zlepšení zázemí fanoušků! 👀 Decibely Tipsport extraligy pro nás startují ve středečním zápase. Je to...

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Úterý 19. prosince 2023


  • Decibely extraligy: Na utkání proti libereckým Bílým Tygrům dorazí také extraligový projekt Decibely extraligy, který změří hlasitost v královéhradecké ČPP Aréně? V případě výhry mohou být odměněni sami fanoušci a jejich projekty. Buďte proto připraveni na pokyn moderátora a vytvořte v ČPP Aréně nezapomenutelný rachot.
  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové prosincové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Miškářem, plakát Jérémieho Blaina a další zajímavé informace. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání