Preview k zápasu
st 27.12.2023 | Daniel Krátký

Do vánočních dresů! Mountfield vyzve ve vánočním souboji Vervu

Před vánočními svátky hokejisté Hradce Králové prohráli s Libercem, na Štěpána pak padli také v Českých Budějovicích. Třetí porážku v řadě již Mountfield HK nechce dovolit. Na domácím ledě nicméně v náročné bitvě vyzve litvínovskou Vervu se silným duem sourozenců Kašových. Duel, který svěřenci Tomáše Martince odehrají ve vánočních trikotech, odstartuje v 18:00.

TomášUrban
Útočník Pardubic se přesunul na hostování do Litvínova a hned v prvním duelu se prosadil právě proti Dynamu. Po čtyřech zápasech v dresu Chemiků má bývalý mládežnický reprezentant, jenž prodloužil kontrakt na východě Čech, na kontě dva body (1+1).

Verva uhasila krizi a drží elitní čtyřku

Chemici odstartovali sezonu naprosto senzačně, díky rekordními jedenácti výhrám v řadě poskočili až na samotný vrchol tabulky Tipsport extraligy a s Pardubicemi na dálku bojovali o první místo. Jenže po nesmírně úspěšné sérii přišla menší krize, tou tým Karla Mlejnka zřejmě úspěšně prošel, protože po pěti nezdarech v řadě nyní úspěšně střídá porážky s výhrami. Naposledy Litvínov porazil Liberec a s padesáti body mu náleží čtvrtá pozice v tabulce.

Potěšující musí pro Litvínov být fakt, že vstřelil 25 branek v přesilových hrách, což je druhé nejvyšší číslo v extralize, v oslabeních je na tom severočeský celek podstatně hůře. S 80,56 % totiž patří k průměru extraligy, co se týče procentuální úspěšnosti. Litvínov celkově nasázel čtvrtý největší počet branek (89), ale inkasoval 83 gólů, což je jedno z těch horších čísel v tuzemsku. Litvínovský hokej ale baví. Severočeši myslí hodně na ofenzivu, občas ale i proto vznikají okénka vzadu. Brankáři Chemiků totiž čelí nejvíce střelám v celé extralize na zápas.

Statisticky vyniká v kádru Litvínova hlavně Ondřej Kaše, který má na kontě více než bod na zápas. V šestadvaceti zápasech nasbíral bilanci 13+15. Těsně v závěsu je mladší bratr David Kaše, ten se může pyšnit 25 body (9+16). Hned jedenáct gólů nasázel Petr Koblasa, daří se také Jindřichu Abdulovi (9+13). V brankovišti dostává prostor Matej Tomek, jelikož v Pardubicích se zranil Šimon Zajíček.

Praktické informace pro fanoušky

Děkujeme všem partnerům klubu i Tipsport extraliga, že nám umožnili odehrát vánoční utkání ve speciálních dresech bez reklam. Moc si toho vážíme 🙏

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 28. prosince 2023


  • Vánoční zápas: Pro duel s Chemiky obléknou hokejisté Mountfieldu HK dresy s vánočním motivem. V ČPP Aréně bude rovněž připraven stánek OC Futurum, které si připravilo aktivity pro děti, sběratelé pak jistě ocení stánek GotAuthentic, v prodeji budou další podepsané puky, se kterými se mělo sehrát utkání s Mladou Boleslaví.
  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 30 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové prosincové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Miškářem, plakát Jérémieho Blaina a další zajímavé informace. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání