Aktuální zprávy z klubu
po 18.9.2023 | Tomáš Prodělal

Atmosféra v hale? Bylo to něco úžasného, smeká Evan Jasper

V červnu rozšířil útočné řady Mountfieldu, v červenci přiletěl, během srpna se zranil a v září naskočil ke svým prvním zápasům v Tipsport extralize. A hned týmu zpod Bílé věže pomohl k nejlepšímu startu soutěže, jaký si mohl vysnít. Řeč je o Evanu Jasperovi, jenž už se u soutoku Labe s Orlicí pomalu zabydluje. Jaké jsou jeho dojmy ze stylu hry nebo města?

Evane, gratuluji k výhře nad Libercem. Jak jste utkání viděl?
Tempo bylo velmi rychlé. Oba týmy na ledě létaly. Je dobré, že jsme dokázali využít našich šancí. Byl to těžký fyzický hokej, který připomínal play-off. Velmi jsem si to užil.

Co se dělo v kabině během druhé přestávky, protože potom jste nastoupili jako vyměnění?
Věděli jsme, že v sobě máme mnohem více bojovnosti. Darovali jsme jim ne zrovna málo šancí, a když jsme to byli schopní limitovat, tak bylo možné hrát trochu více na puku. Řekl bych, že na ledě byla atmosféra vyřazovacích bojů. Myslím, že jsme poté byli více přímočaří v cestě za vítězstvím, kterého jsme nakonec dosáhli.

Co říkáte na výkon druhé lajny, která se postarala o čtyři góly?
Předvedla fantastický výkon. Měla několik skvělých vstřelených gólů. Myslím, že to je přesně, co se bude letos stávat. Nemůžete být vždy závislý na jedné formaci, ale v tomto zápase se ukázali ve famózním světle. Jsem za ně šťastný.

„Dokázali strhnout naprosto každého.“

#46 Evan Jasper (o podpoře fanoušků)

Duel byl celkem hektický. Věděl jste o rivalitě s Libercem? Kluby na sebe často narážely v play-off a zápasy mají říz.
Trochu jsem tušil. Věděl jsem, že s nimi kluci v loňské sezoně hráli první kolo vyřazovacích bojů. Bylo mi jasné, že to bude bitva. Vyrukovali na nás velmi rychlým hokejem, který připomínal play-off. Měli jsme předem daný úkol, jenž se nám podařilo splnit, což je skvělé. Mám takové duely rád. Utkání vás do sebe vtáhne. Jsou velmi fyzická, baví mě to.

Poprvé jste hrál před zaplněnou ČPP Arénou. Jak jste si užil atmosféru?
To bylo něco úžasného. Naši fanoušci jsou jedni z nejlepších v lize. Dokázali strhnout každého na tribuně a bylo velmi hlučno. My si samozřejmě ceníme toho, že jsme před nimi mohli vyhrát a myslím, že oni taky.

Hrajete spolu se skvělými bruslaři Markem Zacharem a Matějem Chalupou. Jak si rozumíte?
Myslím, že všichni tři máme velmi dobrou střelu a jsme schopní dostat puk do branky, když dostaneme možnost. Jak jste řekl, jsou to dobří bruslaři, takže si budeme schopní vytvořit spoustu příležitostí z protiútoků. Doufám, že se postupem soutěže bude naše souhra zlepšovat.

Co říkáte na herní styl Tomáše Martince?
Je skvělý. Považuji se za rychlého hráče. Kluci na ledě dřou a hrají opravdu svižně, což je přesně to, co mi vyhovuje. Zatím se mi velmi líbí.

„Je složité být na měsíc mimo a koukat na spoluhráče, jak hrají, zatímco vy jim nemůžete pomoct.“

#46 Evan Jasper (o zranění ruky)

Během přípravy jste si poranil ruku. Bylo těžké se vrátit zpět do zápřahu?
Je složité být na měsíc mimo a koukat na spoluhráče, jak hrají, zatímco vy jim nemůžete pomoct. Ale dostávám se zpátky do formy a snažím se pod kůži dostat nový styl hry. To nejlepší ještě přijde.

Dokážete už srovnat český hokej s tím německým?
V Česku je hokej o něco rychlejší, trochu více nátlakový, takže, když jste na puku, tak nemáte tolik času. Hráči jsou tady schopní vymyslet spoustu technických akcí, díky čemuž si musíte dávat pozor na každého, kdo je zrovna na ledě. Také je tady spousta dobrých obránců, není to jednoduché.

Už jste se stihl v královském městě zabydlet?
Jojo. Mám svůj vlastní byt. Mnohokrát jsem se procházel po městě, navštívil hned několik restaurací a snažím se do sebe všechno nasát. Hradec je opravdu krásné město a moc si to tady užívám.