Aktuální zprávy z klubu
út 7.11.2023 | Tomáš Kalas

OlfinCar hráč října: Jay Blain, Bobby Jank, nebo Oliver Okuliar?

I druhý extraligový měsíc je minulostí, a na řadu tak opět přichází oblíbená anketa OlfinCar hráč měsíce. Prvním vítězem v letošní sezoně se stal Oliver Okuliar, který navíc může tento post obhájit. O vaši přízeň se bude ucházet znovu, stejně tak jako obránce Jérémie Blain. Novicem v letošní anketě je pak obránce Bohumil Jank.

JeremieBlain
Bilance v říjnu:
9 zápasů
2 góly
Radegast Index 16
+/- -3

Jeremie Blain – nejproduktivnější bek týmu

Rodák z Leymone Jeremie Blain je už čtvrtou sezonu pevnou součástí hradecké obrany. Během sezony 2016/17 se po neúspěšné snaze dostat se do NHL vydal evropskou cestu, ve které se rozhodně našel. Jak navíc nedávno v rozhovoru pro hokej.cz prozradil, za mořem nebyl přes pět let. Po dvouročním působení v Rakousku se vydal do Česka a přes Spartu zakotvil v Hradci. Česko je navíc pro něj druhý domov a evidentně mu svědčí i působení na východě Čech. Do nového ročníku navíc vkročil s rolí asistenta kapitána a výborně odehrál i přípravu, ve které během sedmi utkání zapsal bilanci 1+4.

Kanadské body sbíral poměrně pravidelně i v extraligových duelech, přestože na první gól čekal až do šestého kola. Po říjnu se jeho sbírka rozrostla na 16, přičemž v loňské sezoně jich dohromady nastřádal 27! Majitel 282 extraligových startů má aktuálně bilanci 4+12 a společně s Oliverem Okuliarem zastává post nejproduktivnějšího hráče týmu. Blain je nejnebezpečnější zejména v přesilových her. Dohromady totiž v této herní situaci bodoval celkem desetkrát, přičemž dvakrát slavil gól.

Blainerův gól na Spartě

Sprint dozadu a pak perfektní individuální akce. 𝐁𝐥𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫 se včera předvedl parádním gólem 🚨

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pondělí 16. října 2023


BohumilJank
Bilance v říjnu:
9 zápasů
0 gólů
Radegast Index 14
+/- -2

Bohumil Jank – nesmlouvavý obránce a bojovník

Bohumil Jank je již stálicí hradecké sestavy. Poslední čtyři sezony patří k pilířům obrany a boduje především v Radegast indexu, statistice bojovnosti. V aktuálním ročníku se stal dokonce vítězem za měsíc září, a proto nastoupil k několika duelům v zelené helmě. Jank měl i velký podíl na zisku stříbrných medailí v loňské sezoně. A to i přes nepříjemné zranění kolene, které jej potkalo v pátém semifinále na ledě Vítkovic. 31letý hráč se dokonce vrátil na druhou půlku finálové série s Třincem a celkově se mu za 14 utkání ve vyřazovací části povedlo dvakrát skórovat a třikrát asistovat.

Letošní ročník zahájil parádně. Hned v prvním kole pomohl gólem k výhře na ledě Komety, v domácí premiéře proti Liberci zapsal asistenci. Jankova silná stránka však spočívá jinde. Vítěz Radegast Indexu za měsíc září je v celosezonní statistice na šestém místě, celkově pak zblokoval 29 střel! Zároveň je ale také nejtrestanějším hráčem týmu, ačkoliv podstatná porce z 28 trestných minut je osobní trest do konce utkání v zápase 14. kola s brněnskou Kometou. Mezi obránci má však nejlepší bilanci plus/minus, neboť je na +4.

OliverOkuliar
Bilance v říjnu:
9 zápasů
6 gólů
1 asistence
+/- +1

Oliver Okuliar – ofenzivní šikula a nejlepší extraligový střelec

Třetím do party ucházející se o hlasy fanoušků nemůže být nikdo jiný než Oliver Okuliar, jenž navíc dostal toto ocenění již v září. Teprve 23letý trenčínský rodák se loni do povědomí fanoušků zapsal jednak vítězným gólem v loňském postupovém čtvrtfinálovém duelu s Libercem, mnohem více ale zůstává v paměti jeho rozhodující trefa v sedmém semifinálovém utkání s Vítkovicemi, která poslala Lvy do historického finále. Přestože se po uplynulém ročníku spekulovalo o zájmu několika klubů z NHL, Okuliar zůstal ve východočeské metropoli a rozdává hokejovou radost i na startu aktuální sezony.

O jeho formě hodně naznačila i příprava, kde s Alexem Tamášim a Alešem Jerglem vytvořili velmi údernou lajnu. Před vlastními fanoušky se nejen Okuliar, ale celá formace předvedla hned v domácí premiéře proti Liberci. „Agent OO8“ hattrickem vystřelil Hradci tři body za výhru 5:3. Jeho solidní forma pokračovala i v říjnu. Gólem na ledě Kladna pomohl ke dvěma bodům, ovací si užíval i ve vítězné domácí repríze proti Vítkovicím. Statistiku nejlepšího extraligového střelce si pojistil dvěma zásahy na libereckém ledě, kde však jenom korigoval porážku. S 12 trefami je na tom totožně jako pardubický Lukáš Radil a drží se na špici gólových statistik.

Úspěšné nájezdy v Olomouci

O dvoubodovém vítězství v Olomouci rozhodly tři úspěšné nájezdy – Pačese, Blainera a Oliho. Podívejte se na ně 👀

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Sobota 14. října 2023


Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce října?

1.Jérémie Blain 53,78 %
2. Oliver Okuliar 35,63 %
3. Bohumil Jank 10,59 %