Tiskové zprávy
čt 1.7.2021 | Jan Vavřina

Lvi a Vladimír Růžička ml. se domluvili na ukončení spolupráce

Přesně před jedním rokem a jedním měsícem přivítal Mountfield HK do svých řad zkušeného útočníka Vladimíra Růžičku ml. Nyní je ale jasné, že dvaatřicetiletý mostecký rodák v hradeckém mužstvu nadále pokračovat nebude. Vedení klubu a hráč se vzájemně domluvili na předčasném ukončení kontraktu, který byl původně platný i pro blížící se ročník.

Nově složené trenérské trio pod vedením Tomáše Martince již několikrát avizovalo, že by se chtělo vrátit k podobnému hracímu stylu, který mužstvo praktikovalo po nástupu hradeckého rodáka na střídačku v sezóně 2018/19. Vladimír Růžička ml. koučům do této koncepce a systému nezapadá, proto kádr po vzájemné dohodě opouští.

„K 30. červnu jsme se dohodli s Vláďou na ukončení spolupráce. Hodně jsme o tomto kroku přemýšleli a rozhodl společný názor, že pro náš herní systém, který bychom chtěli příští rok praktikovat, bude lepší se poohlédnout po typologicky jiném hráči. Rád bych Vláďovi za jeho působení v našem týmu poděkoval a popřál mu brzké nové angažmá a především pevné zdraví do dalších hokejových let,“ vzkazuje generální manažer Aleš Kmoníček.

Odchovanec pražské Slavie je po Marku Zacharovi, kterému skončilo hostování, a Radovanu Pavlíkovi, jenž zamířil do Komety Brno, třetím forvardem, který po sezóně 2020/21 opouští hradecké řady. Ofenzívu naopak doplnil Kanaďan Christophe Lalancette. Sportovní vedení klubu by nyní rádo útočnou letku ještě rozšířilo, sleduje proto hráčský trh a zaměřuje se na hokejistu, který by v co největší míře splňoval požadavky trenérů.