Ohlasy k zápasu
so 9.9.2023 | Daniel Krátký | Foto: Leo Vymlatil

Koleno? Drželo, hlásí Bohumil Jank. Výhra jde prý za útočníky

V semifinále loňského ročníku extraligy se Bohumil Jank zranil, do finále poté šel i přes velkou bolest a vědomí, že po sezoně bude třeba operativní zákrok. Na něj pak skutečně došlo. Ale jeden z největších hradeckých tvrďáků se přes léto dal dohromady a v posledním přípravném duelu již naskočil do zápasu. A oslavil výhru 7:0 nad Vídní. Jak Bobby Jank vysoké vítězsví hodnotí?

Bobby, po zranění a poměrně dlouhé rekonvalescenci jste naskočil do zápasu. Jak jste si ho užil?
Samozřejmě jsem se hrozně moc těšil, protože ta doba od posledního zápasu už byla dlouhá. Proti Vídni mi kluci neskutečně pomohli. Hrál jsem s Freibim (Ralfsem Freibergsem) v obranném páru. Před zápasem jsme si i povídali co a jak, co bychom na ledě měli dělat. Hrozně mi pomohl, a i díky němu dopadl návrat hrozně dobře.

To, že jste naskočil už na úvodní vhazování bylo od trenérů nějaké překvapení? Nebo prostě náhoda, že to tak zrovna vyšlo?
Asi spíše náhoda, ráno jsem koukl na sestavu a v té jsem byl v první obraně vedle Freibiho. To bylo spíš v plánu trenérů.

Vy jste marodil s kolenem. Jak to s ním vypadalo pocitově v prvním zápase po návratu?
Musím říct, že jsem byl celkem překvapený z toho, jak to drželo. Během celého zápasu nebyl ani jediný moment, kdy by mě v něm něco zabolelo. To jsem popravdě ani nečekal. Všechno bylo naprosto v pořádku.

A co zápas s Vídní? Hovoří výsledek za vše? Jak duel hodnotíte?
Utkání se pro nás výsledkově vyvíjelo velmi dobře, ale všechno pramenilo z toho, jakou práci odváděli útočníci. Odváděli neskutečný kus práce, neustále po nich chodili, pořád napadali. Nemuseli jsme vlastně vůbec couvat, oni prakticky nechodili do protiútoků. V tom jsme měli my obránci o něco lehčí práci. Výhra jde za útočníky, kteří předvedli výborný výkon.

Je v takovém zápase těžké v hlavě nepolevit? Na první dobrou si člověk řekne, že je po první třetině hotovo…
Musíme být profíci a být v hlavě nastavení tak, že musíme hrát celých šedesát minut. A o tom jsme se už kolikrát přesvědčili. Stav 4:0 nic neznamená. Zápas se může vždycky zdramatizovat a najednou koukáte, že je prodloužení. Napadá mě třeba loňský domácí zápas s Kladnem, kdy jsme dotahovali velkou ztrátu, a nakonec to skončilo naším vítězstvím v prodloužení. To bylo neuvěřitelné. Musíme být nastavení tak, že musíme pracovat šedesát minut všichni na 110 %. Potom můžeme být úspěšní.

Za týden už odstartuje extraliga. V jakém jste z toho v mužstvu v očekávání?
Těšíme se hrozně moc, protože když si to vezmete, tak příprava je strašně dlouhá. Nějaký měsíc a půl jsme měli suchou letní přípravu, pak dva měsíce na ledě i s posilovnou. Léto je vůbec o velké dřině a ladění detailů. Příští týden už to všechno vypukne a následně se ukáže, co jsme všechno dokázali dát dohromady, a jak jsme na tom. Jsem rád, že se nám generálka povedla. Tým ukázal sílu a to, že může hrát s kýmkoliv.