Aktuální zprávy z klubu
po 17.9.2018 | Marie Landsmannová, Jan Vavřina

Tři náborové akce ve třech dnech. Zájem o kurz ledního hokeje je opět veliký

Druhý zářijový víkend byl, jak už bývá zvykem, hokejově velmi nabitý. Tentokrát však nešlo pouze o zápasy. Hradecký Mountfield se zúčastnil třech akcí spojených s náborem malých hokejových talentů – Bezpečného nábřeží, Back to school 2018 a Festivalu sportu. Všechny akce přilákaly ke stánku hradeckých Lvů nemalé počty zájemců a možná i budoucích hráčů.

Bezpečné nábřeží

V pátek 7. září se na Eliščině nábřeží uskutečnila první z chystaných akcí, kde se objevil se svým stánkem i Mountfield HK. Děti si mohly na vlastní kůži vyzkoušet váhu hokejové výstroje nebo samotnou střelbu na branku. K dispozici byly také náborové letáčky a trenéři, kteří odpověděli na všechny zvídavé dotazy.

Cílem celé události bylo seznámit veřejnost s fungováním bezpečnostní a záchranné složky Integrovaného záchranného systému Královéhradeckého kraje a jejich partnerů. Členové složek IZS předvedli před návštěvníky zajímavé ukázky své práce. „Zájem o tuhle akci byl obrovský. Protože to bylo v pátek dopoledne i odpoledne, zúčastnily se i školy a školky. Odpoledne pak přišli rodiče s dětmi. Náš stánek zde fungoval jako zajímavé zpestření,“ říká vedoucí sportovních tříd Martin Stehno.

Back to school 2018

O den později zaplnil dětský den prostory před prodejnou Decathlon Hradec Králové. Děti plnily na deseti stanovištích různé úkoly, za jejichž splnění dostávaly razítka. Kdo všechno úspěšně zvládl, mohl si vybrat jednu z nabízených cen. Hradecký hokej měl na místě stánek se střelbou na branku, dále si účastníci mohli vyzkoušet basketbal, judo, ragby, lukostřelbu, koloběžky a další aktivity.

„Dětí se tam za celý den vystřídalo opravdu hodně, což je super zpráva. I pro nás to bylo v tomto směru úspěšné. Ohledně náboru byly povedené všechny tři dny,“ pokračuje jeden z mládežnických trenérů Mountfieldu HK.

Festival sportu

Projekt Festival sportu, který se v letošním roce uskutečnil v Jiráskových sadech v neděli 9. září od 10 do 18 hodin, již definitivně nahradil tradiční Nábřeží sportu. Hlavním posláním celé akce je seznámit širokou veřejnost se všemi sporty, které se dají celoročně provozovat na území Hradce Králové.

Samozřejmě nemohl chybět ani Mountfield HK, který si pro své fanoušky či budoucí hokejisty připravil spoustu zajímavých disciplín, které pocházejí z hokejového prostředí. „Jde o skvělou událost s obrovským zájmem, od rána do večera byla u našeho stánku fronta, což nás pochopitelně těší,“ pokračuje.

A jak je to s náborem do kurzu ledního hokeje v těchto dnech? „Nábor stále ještě probíhá. Rodiče mohou své děti přihlásit na našich stránkách. Do budoucna se plánuje ještě jedna velká akce. Ve čtvrtek 20. září proběhne v Hradce v rámci Týdne hokeje projekt Pojď hrát hokej,“ dodává závěrem Martin Stehno.