Ohlasy k zápasu
pá 14.9.2018 | Petr Šatalík, Martina Nová

Nedáváme góly, a to nás stojí zápasy, ví po duelu se Spartou Lukáš Cingel

Mountfield srazila v Praze špatná produktivita. Ze čtyřiačtyřiceti střel si ani jedna nenašla cestu za záda gólmana Sparty Machovského. Naopak hokejisté z hlavního města dokázali své šance využít, a proto střetnutí ovládli a odnesli si z něj všechny body. Hradci nedopomohl k brance ani Lukáš Cingel, jenž výsledkově nepovedený vstup do sezóny hodnotil.


Hlavním problémem Východočechů byla v duelu se Spartou koncovka. „Nedáváme góly, a to nás stojí zápasy. Myslím si, že nehrajeme zle, ale máme sem tam nějaké výpadky a dostáváme z nich laciné branky. Ale nesmíme se z toho hroutit, musíme dál věřit. Myslím, že si to zasloužíme, góly přijdou a bude to čím dál lepší,“ věří slovenský forvard.

Trampot ve střelbě si je velice dobře vědom. „Naše koncovka je problém. Nedařila se nám už v přípravě, jednou jsme dokázali vstřelit hodně branek, a potom nám to tam zase nepadalo vůbec. Možná bychom potřebovali nějaký ušmudlaný gól. Ale musíme makat dál a věřit, že se to zlomí,“ doufá útočník Mountfieldu.

Další nesnází byl v utkání se Spartou vysoký počet trestných minut. „Těch vyloučení bylo celkem hodně, jak na naší, tak na jejich straně. Myslím, že naše oslabení jsme ubránili velmi dobře, do ničeho jsme je nepouštěli. Stejně tak se nám dařily přesilovky, kde jsme hodně stříleli, ale bohužel jsme to opět neproměnili v góly,“ snaží se hledat alespoň nějaká pozitiva zkušený hráč.

Do hlavního města vyrazil velký počet hradeckých fanoušků, kteří s těmi pražskými vytvořili skvělou kulisu. „Rád se na Spartu vracím, líbí se mi O2 arena. Dobře se tam hraje, je to příjemný stadion a divácká kulisa byla skvělá na obou stranách,“ chválil atmosféru prvního utkání nové sezóny Lukáš Cingel.

Vstup do sezóny tak Hradci ideálně nevyšel. Šanci na reparát dostanou svěřenci Tomáše Martince již v neděli, kdy od 17:00 hostí v ČPP Aréně Piráty z Chomutova. Neváhejte a přijďte je do souboje o první extraligové body podpořit také!