Fanoušci
pá 25.5.2018 | Radek Staněk, Jan Vavřina

Nadační běh Aquapura i Poklad na Stříbrném rybníku se vydařily

Májové dny jsou v hradeckém klubu ve znamení suché přípravy, ovšem ta pro hráče Mountfieldu není jedinou náplní. V uplynulém týdnu se vybraní zástupci zúčastnili dvou zajímavých akcí. Ve čtvrtek 17. se trojice Filip Pavlík, Rudolf Červený a Jan Berger zapojila do 6. ročníku nadačního běhu Aquapura. Sobotní odpoledne se zase neslo ve znamení tradičního Pokladu na Stříbrném rybníku, který si odbyl již 11. ročník a především mladší fanoušky hradeckého hokeje potěšilo kvarteto Radovan Pavlík, Štěpán Havránek, Štěpán Matějček a Mikuláš Pohl.

První ze zmiňovaných událostí proběhla 17. května. AQUAPURA je nadační fond Pavla a Moniky Staňkových. Jejich snahou společně s dalšími lidmi je získat podporu pro nemocné jednotlivce i zdravotnická zařízení, konkrétně se zaměřují na pacienty s poruchou srážlivosti krve. I za tímto účelem se pravidelně koná nadační běh AQUAPURA a letos proběhl už 6. ročník, který spolupořádal také TJ Sokol Hradec Králové.

Přestože počasí letos akci nepřálo a čeští hokejisté právě bojovali proti Spojeným státům ve čtvrtfinále mistrovství světa, sešla se na Eliščině nábřeží spousta lidí všech věkových kategorií, kteří na 4,5 kilometrové trati podpořili dobrou věc. Na startu opět nechyběli ani hráči Mountfieldu, který se běhu zúčastnil už počtvrté.

Tentokrát se zapojili útočníci Jan Berger s Rudolfem Červeným, které doplnil bek Filip Pavlík. Účast i myšlenku celého projektu ocenil Jan Berger. „Myšlenka podporovat tyto dobročinné akce se mi zda správná a vždy se rad zúčastním. Co se tyče běhu, tak vše proběhlo v pohodové atmosféře. Navzdory nepříznivému počasí a v tu chvíli probíhajícímu zápasu Čechů ve čtvrtfinále MS v hokeji vyběhlo na trať celkem dost běžců,“ zhodnotil čtvrteční běh obětavý útočník.

Poklad na Stříbrném rybníku vyšel na jedničku

V sobotu 19. května se pod záštitou Statutárního města Hradec Králové konal už 11. ročník Pokladu na Stříbrném rybníku. Jako každoročně se dětský den vydařil a malým návštěvníkům byly k dispozici nejrůznější atrakce a soutěže, na kterých se mohly v pravém smyslu vyřádit a užít si spoustu zábavy i pohybu.

Akce se opět účastnil hradecký hokejový klub, který ve svém stanu připravil pro fandy mnohé aktivity, to vše pod dohledem maskota Mountyho. Během odpoledne zároveň probíhal nábor hokejistů ročníku 2012 a mladších do kurzů ledního hokeje. Zájemcům a jejich rodičům byli k dispozici trenéři, kteří odpovídali na jejich otázky.

Tradicí je již také účast samotných hokejistů z řad Mountfieldu a nejinak tomu bylo i letos. Vzhledem k charakteru celé akce se na Pokladu představila čtveřice mladých nadějí – Radovan Pavlík, Štěpán Havránek, Štěpán Matějček a Mikuláš Pohl. Ti se činili především na autogramiádě, kde rozdali spousty podpisů mladých příznivcům. Zároveň s nimi prohodili několik vět a čelili i zvídavým dotazům.

Celou akci i za své kolegy zhodnotil nejzkušenějších z nich, forvard Radovan Pavlík. „Oproti minulosti přišlo dost lidí. Kvůli bezpečnostním opatřením jsme se do našeho stánku dostali později, přesto nás čekalo hodně fanoušků, což nás potěšilo. Děti si mohly vyzkoušet různé sporty, což je pro ně dobré. Stejně jako pro fanoušky, kteří si přijdou pro kartičky nebo popovídat s hráči,“ popisuje kometa posledního play off.