Aktuální zprávy z klubu
st 3.1.2018 | Jan Vavřina

Za prosinec 22 tisíc pro Péťu! V lednu budeme skórovat pro Ellu

Vloni Fanda, Pepík, Vojta, Radim a Matěj, letos k nim přibyl Péťa. Charitativní projekt Mountfieldu HK s názvem Skóruj pro... pomohl už šesti chlapcům. V prosinci jsme dávali góly pro Péťu Holuba, jenž v pátek před zápasem proti Vítkovicím obdrží šek na 22 tisíc korun. V lednu skórujeme pro dobrou věc znova, tentokrát se dočká pomoci poprvé holčička, tříletá Ella Fekoňová.

Princip celé akce zůstává stejně jednoduchý: Každý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk si můžete za 1 000 Kč pořídit, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží na hráčích A-týmu (kolik dají v daném měsíci branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí). Platí přitom jednoduchá rovnice: jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným také kabina A-mužstva.

A jaká je odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdržíte čtyři vstupenky na stání na vybrané utkání Mountfieldu HK a také fotografii, na které budete s celým A-týmem! Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

V lednu skórujeme pro Ellu Fekoňovou

Elle jsou tři roky. Její boj o život začal nečekaně ještě před porodem, vše vyvrcholilo akutním císařským řezem. Narodila se holčička, která nedýchala. Byla okamžitě resuscitována, dána do inkubátoru a sledována na neonatologickém oddělení ARO. Diagnózu dětskou mozkovou obrnu jsme se dozvěděli krátce po jejích prvních narozeninách.

Ella čtyřikrát denně cvičí Vojtovu metodu, dvakrát týdně dojíždí na odborné rehabilitace. Není to jednoduché, ale mnohé se povedlo. Ella dnes bydlí v bezbariérovém domě (díky hypotečnímu úvěru), kde má vlastní tělocvičnu, kterou je potřeba vybavit řadou fyzioterapeutických pomůcek, jež potřebuje k motorickému rozvoji. Právě na zakoupení těchto důležitých pomůcek bude využit získaný finanční příspěvek. Ella je i přes všechny motorické hendikepy nesmírně usměvavá a společenská holčička.

Projekt probíhá ve spolupráci se Střediskem rané péče Sluníčko a společností eSports.cz.