Žáci
po 18.12.2017 | Klára Petrásková

Charitativní derby 7. tříd sklidilo úspěch, výtěžek akce jde na dobrou věc

Sport přináší nejen radost ze hry, ale také možnost podpořit dobrou věc. Tohoto hesla se chopili hradečtí sedmáci, kteří na soutoku Labe a Orlice uspořádali charitativní duel proti pardubickému rivalovi. Více než výsledek celého utkání je podstatná skutečnost, že derby splnilo, co bylo jeho účelem – na konto Společnosti pro podporu a rozvoj neurochirurgie putuje neuvěřitelných 205 000,-!

Celý příběh, který k uspořádání charitativního utkání vedl, je osud mladého hradeckého hokejisty Daniela Dundy, o kterém si více můžete přečíst v tomto článku. Zápas přilákal do ČPP Arény řadu fanoušků nejen z řad rodičů, kteří zakoupením drobného občerstvení a dobrovolným příspěvkem nashromáždili celkem 14 000 Kč.

Návštěvníci měli možnost dále dražit speciální dresy mladých hokejistů a také dres Jaroslava Bednáře a Petra Sýkory podepsaný členy příslušného východočeského A-týmu. Z této dražby se podařilo získat celkem 37 000 Kč, přičemž téměř polovina tohoto obnosu putovala na nadační konto jenom za Bednářův dres! Velké poděkování patří také všem firmám a jednotlivcům, kteří akci podpořili – z jejich řad se povedlo dát do hromady 154 000 Kč.

Důležitý není výsledek, ale pomoc dobré věci

Suma sumárum, v neděli se pod Bílou věží podařilo získat pro charitativní organizaci skvělých 205 000 Kč. „Moc děkuji všem, co přispěli, ať už darovací smlouvou nebo přímo včera na místě. Myslím, že se večer povedl. Není úplně důležité, kolik skončil zápas, ale že jsme se sešli a pomohli dobré věci,“ je za výsledek celé akce spokojen její organizátor Petr Dunda.

Ten v sezóně působí coby vedoucí právě u týmu 7. třídy a stejně jako v naprosté většině všech soutěžních duelů, také tento si sedmáci parádně užili. „Kluci si zápas užili a navíc mají památku v podobě společné fotky s hráči A-týmu Mountfield HK, kteří za nimi během zápasu přišli na střídačku,“ říká Petr Dunda.

Ačkoliv podstatou celého zápasu nebyl gólový výsledek, slušelo by se ho závěrem dodat. Celý duel trval 3x20 minut, přičemž každá třetina se počítala od nuly jako nové utkání. Z pohledu Hradce dopadly jednotlivé dvacetiminutovky 9:0, 0:0 a 3:0. Obrovský dík patří nejen všem, kteří přispěli, ale také 7. třídě Pardubic, která výzvu charitativního zápasu přijala.

Fotogalerie