Aktuální zprávy z klubu
so 20.5.2017 | Klára Petrásková | Foto: pnmedia.cz

Hokejisté Mountfieldu HK aktivně podpořili charitativní běh nadace AQUAPURA

Stejně jako po čtyři předešlé roky, i letos pořádal nadační fond AQUAPURA v Hradci Králové charitativní běh. Nechybělo u něj ani kvarteto hradeckých hokejistů – dobrou věc přišli podpořit Bedřich Köhler, Roman Kukumberg, Mislav Rosandič a René Vydarený. Stejně jako ostatní běžci, i oni absolvovali trasu dlouhou čtyři a půl kilometru a podpořili tak pacienty trpící krevními onemocněními.

Akce konaná 18. května se těšila hojné účasti a měla pozitivní ohlasy nejen ze strany veřejnosti, ale také z pohledu hradeckých hokejistů. „Bylo to fajn. Běh byl dobře zorganizovaný, k tomu vyšlo i počasí. Takovéhle akce určitě mají smysl a jsme rádi, že můžeme vyjádřit podporu svou přítomností,“ ohlíží se za čtvrtečním podvečerem východočeský útočník Bedřich Köhler.

Veškerý výtěžek ze startovného byl během slavnostního vyhlášení věnován nadaci AQUAPURA, jež finanční prostředky rozdělí mezi pacienty trpící krevními onemocněními, jako jsou například tromboembolie nebo porucha srážlivosti krve. Nadace dále pomáhá také handicapovaným dětem nebo dětem z dětských domovů.