Aktuální zprávy z klubu
pá 3.3.2017 | Klub

25 únorových gólů pro Vojtu! V březnu všichni skórují pro Radima

Charitativní projekt Mountfieldu HK Skóruj pro... nabral parádních rozměrů. Od prosince se dostalo pomoci už třem hendikepovaným dětem, v březnu se dočká další. Nově skórujeme totiž pro Radima Bráta, jenž trpí dětskou mozkovou obrnou. V únory se pomoci dočkal Vojta Obršál, pro kterého hráči vystříleli a fanoušci zarezervovali 25 gólů, respektive puků.

Se startem prosince rozjel hokejový klub Mountfield HK charitativní projekt Skóruj pro... Každý měsíc je věnován jednomu z hendikepovaných dětí, poslední měsíc v roce 2016 skórovali hráči i fanoušci Hradce Králové pro pětiletého Františka Jančuru, v lednu 2017 zase pro Pepíka Jíru, v únoru pro Vojtu Obršála.

Během osmi únorových zápasů nastříleli hradečtí hokejisté 25 gólů, za které bylo vystaveno 25 unikátních kotoučů. A po všech se rychle zaprášilo, každý byl zarezervován maximálně do několika minut po konci duelu. Všechny získané prostředky za měsíc únor tak poputují na konto Vojty Obršála

Skóruj pro Radima i ty!

Jaký je princip celé akce, kterou podpořila společnost eSports.cz? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, vystaví klub jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk si můžete za 1 000 Kč pořídit, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Každý puk si můžete zarezervovat pár vteřin poté, co některý z hradeckých hráčů vstřelí gól, a to na webu Mountfieldu HK v sekci Skóruj pro... Navíc k puku obdržíte dvě vstupenky na vybrané domácí utkání a také fotografii, na které budete s celým A-týmem. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

Příběh Radima a jeho rodičů

Rodiče Radima Bráta: Radim se narodil jako druhé dítě a jako naprosto zdravý chlapec. Ve čtvrtém měsíci mu však byla zjištěna forma DMO (dětské mozkové obrny) – spastická hemiparéza pravé části těla. Od té doby jsme museli pro Radimka mimo jiné řešit spousty pomůcek (vojtův stůl na cvičení, zdravotní kočár, ortézu na ruku, ortézy do bot, vertikalizační stojan, rohovou sedačku, tříkolku – loped, sedačku do auta apod.), díky kterým má možnost se „posunout“ tzv. a téměř doslova „o krok dále“.

Zanedlouho budou Radimkovi tři roky. Po mentální stránce odpovídá běžnému vývoji. Po stránce hrubé motoriky (nemluvně o jemnou motoriku), je na úrovni 1 – 1,5 ročního dítěte. Snažíme se ho co nejvíce podpořit. Díky každodennímu cvičení, odborné rehabilitaci, lázním a ostatním terapiím (ergoterapie, hipoterapie, canisterapie) začal Ráďa přijímat svojí pravou ruku za svou. Ještě donedávna jí odmítal, jako by nebyla jeho. Měl ji stále v křeči, ruku v pěst s vpáčeným palcem dovnitř. Také se již odváží a udělá několik kroků samostatně do prostoru, což je velký pokrok. Naprostou většinu času však pobývá v sedě s patami pod zadečkem, nebo si hopká po zemi.

Získané finance bychom rádi použili na hipoterapii + hipoterapeutický pobyt ve Strážném v Krkonoších. Z důvodů nedostatku financí bychom jinak nemohli tento pobyt synovi dopřát.