Aktuální zprávy z klubu
čt 1.12.2016 | Klub

Celý prosinec budeme dávat góly pro Fandu. Skóruj pro něj i ty!

Před pár dny představil hokejový klub Mountfield HK nový charitativní projekt s názvem Skóruj pro... Skrze něj budou klub, hráči i fanoušci pomáhat hendikepovaným dětem, o které se stará Středisko rané péče Sluníčko. A pro koho budou všichni skórovat v měsíci prosinci? Pro Františka Jančuru!

Jeden gól = jeden puk = 1 000 Kč

Princip celé akce je jednoduchý. Každý měsíc bude patřit jednomu z hendikepovaných dětí a právě jemu bude měsíční podpora věnována. A o co konkrétně jde? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk si můžete za 1 000 Kč pořídit, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte. Bližší informace naleznete v tomto článku.

Každý puk si budete moci zarezervovat doslova pár vteřin poté, co ho některý z hradeckých hráčů vstřelí, a to na webu Mountfieldu HK. Rezervační formulář a přesná pravidla budou fanouškům představena v pátek 2. prosince, kdy se bude poprvé skórovat pro dobrou věc. A pro koho konkrétně?

František Jančura, 5 let, dětská mozková obrna

Středisko rané péče Sluníčko již čtvrtým rokem spolupracuje s rodinou malého Fandy. Fanouškovi je 5 let, má diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnu. V současné chvíli ujde několik kroků se speciálními berličkami. Dochází na rehabilitaci a logopedii. Nyní se rodina spolu s fyzioterapeutem zaměřuje na posílení stability.

Fanda denně cvičí, dvakrát ročně absolvuje intenzivní léčebný pobyt v lázních. Přes obrovskou sílu vydržet náročnou rehabilitaci ho diagnostikované spasmy nechtějí pustit ve vývoji k samostatnému pohybu vpřed.

Velmi šetrným řešením je operace dle profesora Ulzibata, ta bohužel není hrazena zdravotní pojišťovnou. Fanoušek již jednu prodělal a měla velmi pozitivní vliv na vývoj hrubé a jemné motoriky. Nyní by měl na jaře 2017 absolvovat další. Záleží jen na tom, zda rodina sežene dostatek finančních prostředků.

K tomu Fanouškovi chtějí pomoci hokejový klub Mountfield HK, společnost eSports.cz a také hradečtí fanoušci. Skóruj proto pro Fanouše i ty!