Aktuální zprávy z klubu
út 11.10.2016 | Lukáš Štěrovský

Hokejem pro dobrou věc! Výtěžek z netradičního zápasu půjde na charitu

Úterní večer se ve FORTUNA aréně ponese v duchu hesla „sportem pro dobrou věc“. K vidění bude totiž přátelský hokejový zápas mezi týmy Sklepovští Sršáni, mužstvem složeným z herců divadla Sklep, a amatérským celkem Retro Hockey League.

V obou týmech přitom budou figurovat zajímavá jména. Za „herecké“ družstvo totiž nastoupí i známý český architekt, herec a spisovatel David Vávra, mančaft Retro Hockey League doplní zase úspěšný hradecký hokejista, komentátor a expert Martin Hosták.

Výtěžek ze zápasu, do nějž Mountfield HK věnoval například dres Adama Courchaina, hokejku s podpisem Martina Štajnocha či hokejku Jaroslava Bednáře a Petera Frühaufa, půjde prostřednictvím Sport Hradec Cup na charitativní účely. O slavnostní vhazování se postará primátor města Hradce Králové Zdeněk Fink.

„Cílem je nejen si zasportovat se sympatickými lidmi, ale i pomoci dobré věci. Výtěžek ze vstupného bude prostřednictvím Sport Hradec Cupu věnován na pomoc hendikepovaným dětem,“ říká zakladatel Retro Hockey League Michal Moravec.

Vítěz zápasu získá putovní korunu, která symbolizuje otevření nedávno zrekonstruované křižovatky, v níž právě David Vávra několik let nazpět představoval vize Hradce Králové. Začátek zápasu je naplánován na 20:00 a vstup bude umožněn hlavním vchodem FORTUNA arény.