Aktuální zprávy z klubu
pá 3.6.2016 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Antuka místo ledu. Hradecký pár se zúčastnil charitativního tenisového turnaje

Na konci května se uskutečnil charitativní tenisový turnaj pod záštitou Agentury Krupička, kterého se za hradecký klub zúčastnili i Zdeněk Čáp a Tomáš Knotek. Ti se umístili na druhém místě ve skupině a ve vyřazovací části došli do čtvrtfinále. Avšak výsledky jsou na akcích podobného typu vždy až druhořadé...

Turnaj s názvem KRUPIČKA VIP CUP 2016 navazoval na více než dvacetiletou tradici jednoho z největších amatérských turnajů v republice, kterého se zúčastňují známé tváře z různých odvětví. Pro letošní ročník, který se odehrál 28. května v tenisovém areálu LTC Hradec Králové, měl své zastoupení na akci i hokejový Mountfield.

Tenisové rakety do rukou vzali Zdeněk Čáp a Tomáš Knotek. I když původně měla být sestava odlišná. „Pan Krupička volal Jirkovi Šimánkovi, který se nemohl zúčastnit. Tak jsme se do toho s Tomášem přihlásili. Nevěděli jsme, co od toho čekat. Myslím si, že to byl velice kvalitně obsazený turnaj, ať už osobnostmi nebo kvalitou hráčů,“ vysvětluje Zdeněk Čáp.

A jak oba hokejisté, kteří se zúčastnili turnaje ve čtyřhře, nakonec v konkurenci sto dvaceti hráčů dopadli? „Postoupili jsme ze skupiny z druhého místa, tam jsme paradoxně prohráli s Roman Skamenem. Ten hrál se synem Luďka Soboty, který dělal tenis závodně. V osmifinále jsme porazili dvojici florbalistů. Ve čtvrtfinále jsme dostali nějaký dva bombery a myslel jsem, že dostaneme 1:6. Kousli jsme se, dotáhli to na 4:4, pak jsme ale bohužel 4:6 prohráli a vypadli,“ popisuje Tomáš Knotek.

Toho však rychle doplňuje Zdeněk Čáp. „Hráli finále a skončili na druhém místě. Takže s průběhem jsme spokojení. Mohli jsme dojít alespoň do semifinále, ale bohužel to nebylo v našich silách,“ říká královéhradecký bek.

Výtěžek celé akce šel na dobročinné účely. Finanční prostředky se získaly například dražbou, do které Mountfield také přispěl. Tamní diváci a účastníci turnaje si mohli odnést hokejku Jaroslava Bednáře nebo Ondřeje Kacetla. A právě v duchu dobročinnosti se nesl celý den, jak popisuje Zdeněk Čáp.

„Aukce probíhala, lidi to tak brali. Sešly se i osobnosti, ať už třeba Láďa Vízek nebo Ivan Hašek. Byla to parta lidí pro dobrou věc, celý den byla taková pohoda, i počasí celkem přálo. Ke konci se to sice trochu zhoršilo, ale nakonec se to dohrálo,“ říká hradecký bek.

A jak vlastně oba hokejisté byli spokojení se svojí spoluprací na kurtu? „Myslím, že jsme se výborně doplňovali. Čapíno má skvělý bekhend, takže stál na bekhendu. Já mám zase lepší forhend. I když hrajeme proti sobě, tak je to velice vyrovnané, podle mého jsme byli správně vyvážení,“ tvrdí Tomáš Knotek.

Zdeněk Čáp ale rychle přispěchává s odpovědí. „Ale Tomáš většinou vyhrává. Jinak můj forhend je velice nevyzpytatelný. Buď to tam spadne, anebo ne,“ směje se zadák v hradeckých službách.

Ten měl pro svého kolegu taktéž jen slova chvály. „Tomáš velice rád hraje jako Radek Štěpánek, chytře a hlavou. Stalo se nám, že v osmifinále kvůli tomu jeden z protihráčů na konci zápasu roztřískal raketu. Snažili jsme se to využívat a kolikrát se to i dařilo. I když v tom čtvrtfinále moc ne.“

„To jsme byli rádi, že jsme to vraceli,“ doplňuje svého kolegu východočeský forvard a hned také navazuje na téma svých favoritů, co se tenisu týče. „Nejradši mám určitě Federera, už od mala. Vždycky jsem mu fandil. I když hraje třeba s Berdychem, tak fandím spíš jemu. Asi je to jeho povahou, stylem, jakým hraje. Celkově je to sympaťák,“ má jasno Tomáš Knotek.

Zdeněk Čáp je na tom podobně. „Mně se taky líbí Roger. A z těch českých třeba Radek Štěpánek. Už je sice starší, ale to, co předvádí na kurtech… Dává do toho hlavu, srdce, všechno. Takže Federer a Štěpánek,“ uzavírá bek.