Aktuální zprávy z klubu
st 1.6.2016 | Klára Petrásková

Zástupci hradeckého hokeje se zúčastnili charitativního běhu nadace AQUAPURA

V úterý 31. května se v Hradci Králové pod záštitou nadačního fondu AQUAPURA konal již 4. ročník charitativního běhu na podporu pacientů trpících krevními onemocněními. Trať podél řeky Labe dlouhou čtyři a půl kilometru absolvovala kromě jiných i pětice zástupců Mountfieldu HK – hokejisté Rastislav Dej, Peter Frühauf, Martin Pláněk, René Vydarený a lékař Jan Vícha.

Akce se zúčastnilo mnoho běžců a měla pozitivní ohlasy jak ze strany veřejnosti, tak ze strany hradeckých hokejistů. „Takovýchto charitativních akcí, které jsou pro dobrou věc, se člověk vždycky rád zúčastní. Jsme rádi, že jsme akci mohli podpořit,“ říká Rastislav Dej, jenž si běh užil i přes nepřízeň počasí. „Jediným malým mínusem bylo, že nevyšlo počasí, běželi jsme za silného deště,“ poznamenává východočeský útočník.

Veškerý výtěžek ze startovného byl během slavnostního vyhlášení věnován nadaci AQUAPURA, jež finanční prostředky rozdělí mezi pacienty trpící krevními onemocněními, jako jsou tromboembolie (krevní sraženina) nebo Leidenská mutace krve (porucha srážlivosti krve).

Ani velká nepřízeň počasí nám nezkazila radost ze včerejšího charitativního běhu. :-) #Vydarený

Fotka zveřejněná uživatelem Mountfield HK (@mountfieldhk),