Fanoušci
út 22.12.2015 | Jan Vavřina

Hokejisté potěšili děti v Dětských domovech – rozdali jim vánoční dárky

Již několik let se zapojuje hradecký hokejový klub v období Vánoc do některé z charitativních akcí, letošek není výjimkou. Tentokrát obdržely dárky z rukou hokejistů A-týmu Mountfieldu HK děti ze dvou dětských domovů v Královéhradeckém kraji – v Nechanicích a Jaroměři. Kromě toho jim hráči rozdali úsměvy, podpisy, podebatovali s nimi, společně si zazpívali koledu nebo zahráli florbal. A největší odměna? Úsměvy na tvářích dětí, které to nemají v životě vůbec jednoduché...

Na nákupu dárků se nepodílel jen hokejový klub, ale také hráči a fanoušci. Mountfield HK věnoval do dražby pět originálních dresů z loňské sezóny, k vydražené částce přidala sumu peněz také kabina A-týmu, a pak už následoval nákup dárků.

Tablet, Lego, mikrovlnnou troubu, parfémy, autíčka, panenky... To je jen výčet toho, co děti pod stromečkem našly. Respektive jim to předala čtveřice členů A-týmu – Stanislav Dietz, Peter Frühauf, Jiří Vašíček a kapitán René Vydarený.

Ten se také ujal hodnocení celé akce. „Dříve jsme podporovali děti v nemocnici, ale fanoušci pro ně letos na hokeji vybrali celkem slušný obnos peněz, takže jsme hledali jiné řešení. Přišli jsme s tím, že se zastavíme v dětských domovech. Myslím, že to byl dobrý nápad,“ říká k celé akci René Vydarený.

„Tyto děti to v životě nemají jednoduché a my jim aspoň na chvilku uděláme trochu radosti,“ těší hradeckého kapitána. „Doufám, že jsme je alespoň trochu potěšili,“ dodává.

Na charitativní akci se podílela také prodejna Bambule-království hraček, která poskytla 20% slevu na nákup všech dárků.

Kompletní fotogalerii naleznete na profilu Google+.

Fotogalerie