Aktuální zprávy z klubu
čt 2.7.2015 | Jan Vavřina

Charitativní turnaj vynesl 390 tisíc korun, dres Petera Frühaufa za rekordní sumu

V sobotu 27. června se na hřišti Slavie Hradec Králové konal 7. ročník charitativního turnaje v malé kopané Sport Hradec Cup 2015, jehož cílem je získat finanční prostředky pro potřebné. Tento rok se opravdu urodilo, neboť bylo vybráno 390 tisíc korun. V dobročinné aukci bylo možné získat také artefakty Mountfieldu HK. A jeden z nich, dres Petera Frühaufa, byl vydražen za rekordní částku – 26 tisíc korun!

Vybrané peníze byly ihned po konci finálového zápasu přímo na hřišti rozděleny na třetiny a předány dvojici postižených chlapců a sdružení Sklíčko, jež se stará o děti na invalidních vozících.

V předchozí aukci bylo k vidění mnoho cenných relikvií, jako například dres Jaromíra Jágra či Jiřího Hudlera. Mountfield HK věnoval do dražby dres Ondřeje Kacetla, hokejku René Vydareného a nový podepsaný dres Petera Frühaufa na sezónu 2015/16.

Ten se nakonec ukázal jako skvělý tahák pro účastníky aukce – byl vydražen za 26 tisíc korun, což je rekord dosavadních ročníků. Následně jej majitel předal za 5 500 korun jednomu z hradecký fanoušků. Vše šlo samosebou přímo do kasičky a následně do rukou lidí, kteří to opravdu potřebují.