Zápasy
pá 6.3.2009 | Michal Luňák, Luboš Jaroš

V nejdůležitějším utkání sezóny junioři nebodovali

Zápasové menu

K důležitému utkání zajížděli hradečtí junioři na led dosud neporažené Dukly Jihlava. Vzhledem k situaci v barážové tabulce museli svěřenci trenéra Jiřího Slabého zvítězit. Hradec začal utkání dobře a šel brankou Jakuba Salavy do vedení, ale to bylo ze strany Východočechů vše. Domácí Dukla utkání otočila a připsala si tak na své konto čtvrté vítězství a s dvanácti body vede barážovou tabulku. Extraligový sen hradeckých juniorů je již pouze v oblasti teorie. Utkání v Jihlavě bylo poslední možností, aby měl tým svůj osud na vlastních holích. Nyní se budou muset junioři spoléhat na umění týmů, kterým se barážový start také nevydařil. Dvojice Jihlava - Poruba má v tabulce bezpečný náskok a je velmi nepravděpodobné, že by jej prohospodařila.

Do utkání baráže o juniorskou extraligu vstoupili lépe hosté, když se ve dvou šancích objevil Berger, ale domácí brankář Navrátil byl pozorný. Skórovat hostům se povedlo v 11. minutě Jakubem Salavou, který využil chyby domácí obrany a zamířil svůj projektil přesně - 0:1. Vyrovnat mohli jihlavští Musilem, který nedokázal ve vyložené příležitosti přehodit ležícího brankáře Hradce. Vyrovnání tak přišlo až krátce před přestávkou, kdy Dukla využila přesilovou hru Luďkem Dvořákem, který se trefil přesně nad vyrážečku Alexy - 1:1.

Druhou dvacetiminutovku začala Jihlava aktivně a hned v úvodu mohl skórovat Němec, jeho střelecký pokus však skončil pouze u připraveného Alexy. Na druhé straně zahrozil Salava, jeho samostatný únik však zlikvidoval Navrátil. Tlak Jihlavy pokračoval neproměněnou šancí Kuřítka a Vysloužila, leč hostující mág předváděl výborné zákroky a všechny pokusy likvidoval. Když brankou neskončila ani šance Polcara z pozice pravého kruhu, šlo se do kabin za remízového stavu.

Raketový vstup do závěrečné třetiny předvedli mladíci Dukly, když ve 43. minutě strhli vedení na svojí stranu Martinem Vysloužilem, který po nahrávce Polcara, trefil přesně horní růžek branky hostí – 2:1. O vyrovnání se pokoušel aktivní Salava, který vypálil od modré čáry, ale s jeho pokusem si poradil Navrátil. Další pěknou šanci předvedli Pometlo se Zemanem, kdy prvně jmenovaný přenechal krátkou zadovkou kotouč Zemanovi, který ale svojí bombou trefil pouze Alexu. Utkání pokračovalo častým vylučováním na obou stranách, čehož nedokázal využít ani jeden z týmů a tak utkání skončilo zaslouženou výhrou domácích 2:1.

Tabulka po čtvrtém kole baráže

Aktuální tabulku juniorské baráže naleznete zde.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Jan Ježek 0 1 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Albert Popler 0 0 0 0 0
Jakub Salava 1 0 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 1 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
David Šafránek 0 0 0 0 0
Jakub Šnejdr 0 0 0 0 0
Lukáš Zörkler 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 60 41 2 39 95,12 0 0