Rozhovory
po 13.5.2024 | Adam Kodet, Daniel Krátký | Foto: Matt Zambonin/IIHF

Prohra s Lotyši? Celý rok si budou dělat srandu, tuší Jordann Perret

V Hradci je jedním z nejdéle působících hráčů, Jordann Perret se nebojí si vzít slovo v kabině, když je potřeba. Své zkušenosti už několik let prokazuje také v barvách své Francie, kterou vyrazil reprezentovat již na sedmé mistrovství světa. Země galského kohouta na Ostravy přijela hlavně udržet elitní skupinu MS, pomoct k tomu může i cenný bod s obhájci bronzu z Lotyšska. Jen to bude i během roku v hradecké kabině trochu bolet…

Jordi, máte za sebou druhý duel na mistrovství světa a první získaný bod po porážce v prodloužení proti Lotyšsku. Jaký byl?
Byl to od nás tentokrát opravdu dobrý zápas, o sto procent lepší než proti Kazachstánu. Skvělá intenzita, dobře jsme pracovali v přesilovkách i oslabeních. Možná jsme mohli získat víc bodů, ale jeden je vždycky lepší než nic. Teď si musíme dobře odpočinout a v úterý nás čeká důležitý zápas proti Polsku.

Nastoupil jste proti současnému spoluhráči Ralfsi Freibergsovi a budoucímu parťákovi Oskarsi Batnovi. Hecovali jste se nějak?
Před zápasem jsme si napsali, ale spíš jen takové vtípky. Škoda, že jsme nevyhráli, pak by se mi s nimi mluvilo o dost líp během sezony (směje se). Teď o tom budou mluvit oni dva a budou si ze mě celý rok dělat srandu.

Jak si zatím užíváte bouřlivou atmosféru v Ostravě?
Byl jsem překvapený, že už na sobotní dopolední zápas proti Kazachstánu bylo úplně plno. Vím, že čeští fanoušci mají hokej hodně rádi. Ale je tu i spousta fanoušků ze zahraničí. Kulisa se nám opravdu líbí a všem děkujeme za podporu.

Co vám první dva zápasy na turnaji ukázali směrem do jeho zbytku?
Musíme hrát fakt naplno a v každém zápase odevzdat úplně všechno. Na konci turnaje se bude počítat každý bod, takže víme, že se v každém utkání musíme pokusit nějaké získat. Půjdeme prostě do zbytku mistrovství naplno a budeme se snažit získat co nejvíc bodů půjde.

Sice jste obě úvodní klání prohráli, snažíte se udržet pozitivní náladu v kabině?
Jsme rádi, že tu může být všichni pohromadě, týmový duch je skvělý a řekl bych, že i silný. Dobře se známe, jsme kamarádi. Tuhle atmosféru potřebujeme přenést na led a pracovat tak tvrdě, abychom získali nějaké body.

Byl jste si jistý, že nominaci už na svůj sedmý světový šampionát zase uděláte? Jaká byla konkurence směrem k nominaci?
Boj o místa jsem necítil. Horší bylo, že jsem byl zraněný, měl jsem natržený sval. Tady na mistrovství jsem hrál vlastně první zápas od play off proti Pardubicím. Pořád to trochu cítím, ale snažím se dostat do co nejlepší formy, abych byl týmu nápomocný.

V Hradci jste specialistou na oslabení a hrajete je i v reprezentaci. Máte rád tuhle herní situaci?
Hraju rád všechny situace, užívám si každou minutu na ledě. V Hradci hraju oslabení, tak je teď hraju i v národním týmu. Ale kdykoliv, když se mi naskytne příležitost vystřelit a jít do brány, snažím se ji využít. A nezáleží, že je to zrovna v oslabení. Takový je zkrátka můj styl a způsob hry.

Máte pro fanoušky v Hradci, kteří vám jistě na dálku fandí, nějaký vzkaz?
Chtěl bych jim moc poděkovat za podporu v celé sezoně a i teď, pokud se dívají na naše zápasy na mistrovství. Už se nemůžu dočkat, až se v srpnu zase uvidíme.